Ga door naar hoofdcontent
Video'sVan figurant naar regisseur

Van figurant naar regisseur

OrganisatieRevalidatie Nederland
Datum21 september 2017
Duur6:42 minuten
6:42
Afbeelding voor Van figurant naar regisseur

In de korte film ‘van figurant naar regisseur’ is te zien hoe de medisch specialistische revalidatie zich sinds het begin van de vorige eeuw heeft ontwikkeld.

Zoals de titel ook aangeeft, is in die periode de rol van de patiënt drastisch veranderd. Waar voorheen patiënten hun revalidatiebehandeling ondergingen, spelen ze nu een actieve rol. En die ontwikkeling zal nog doorgaan, zoals ook is te zien in een animatie die als rode draad door de film loopt.

Wim Peek werd revalidatiearts in de periode dat Revalidatie Nederland is opgericht, vijftig jaar geleden. Hij gaat in op zijn werk toen. Jetta Klijnsma, staatssecretaris, en Otwin van Dijk, burgemeester, revalideerden in het verleden en vertellen over hun ervaringen. Ook komen mensen aan het woord met recente revalidatie-ervaring.

De film is uitgebracht in het kader van het 50-jarig bestaan van Revalidatie Nederland. We danken Jetta Klijnsma, Otwin van Dijk, Wim Peek, Bram Prinsen, Sophia Revalidatie, MRC Aardenburg en De Hoogstraat Revalidatie voor hun medewerking aan de film.

Auteurs

Afbeelding voor Inge Hondebrink

Inge Hondebrink

Afbeelding voor Charlotte van der Wiel

Charlotte van der Wiel

Reacties

  Word gratis RM lid

  Maak eenvoudig je eigen RM-account aan en ervaar extra leesvoordelen.

  Meer weten? Klik snel op onderstaande button

  Afbeelding Watersport-als-revalidatiemiddel

  Schrijf je in!

  Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.