Ga door naar hoofdcontent
Video'sKlikprothese: nu ook in Rotterdam!

Klikprothese: nu ook in Rotterdam!

OrganisatieRadboudumc
Datum5 januari 2018
Duur6:26 minuten
6:26
Afbeelding voor Klikprothese: nu ook in Rotterdam!

De klikprothese is bezig aan een opmars: na de introductie in Nederland van Radboudumc, kunnen ook patiënten in Rotterdam na een beenamputatie deze nieuwe prothese krijgen. Het Erasmus MC en Rijndam Revalidatie hebben daarvoor gezamenlijk het Osseointegratie Centrum Rotterdam opgezet.

Henk van de Meent vertelt in deze video onder andere over wat een klikprothese is en wat de voordelen zijn van dit alternatief voor een prothese met een bevestigingskoker. Daarnaast komt Barry van Boekel aan het woord, hij heeft al bijna 2,5 jaar goede ervaringen met de klikprothese. Henk van de Meent is productontwikkelaar en als revalidatiearts werkzaam bij het Radboudumc.

De innovatieve prothese is voor mensen met een beenamputatie. Een klikprothese is een prothese die je direct aan het bot kunt vastzetten. Een prothesekoker is niet meer nodig en dat geeft veel voordelen. Minder beschadigingen aan het lichaam en de kans om langere afstanden te kunnen lopen. Nieuws uit Nijmegen besteedde eerder aandacht aan de klikprothese.

Reacties

  Word gratis RM lid

  Maak eenvoudig je eigen RM-account aan en ervaar extra leesvoordelen.

  Meer weten? Klik snel op onderstaande button

  Afbeelding Watersport-als-revalidatiemiddel

  Schrijf je in!

  Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.