Ga door naar hoofdcontent
Video'sDe Hoogstraat wint prijs met hologrammen

De Hoogstraat wint prijs met hologrammen

OrganisatieDe Hoogstraat Revalidatie
Datum6 december 2019
Duur2:19 minuten
2:19
Afbeelding voor De Hoogstraat wint prijs met hologrammen

Het project ‘Dwarslaesie in beweging’ van De Hoogstraat Revalidatie heeft de Medische Inspirator prijs van ZonMw gewonnen. Met de gewonnen honderdduizend euro worden beweeggames voor mensen met een dwarslaesie verder onderzocht.

De Hoogstraat neemt samen met het bedrijf Holomoves en ervaringsdeskundige Klaas Wit een set van Mixed Reality beweeggames onder de loep. Met goede games kunnen mensen met een dwarslaesie tijdens de revalidatie vaker en intensiever trainen op zelf gekozen momenten en met beter afgestemde oefeningen.

Levenslang bewegen is voor de doelgroep, mensen die grotendeels verlamd zijn, belangrijk om lange-termijn-complicaties te voorkomen. ‘Dat is best moeilijk. We moeten mensen daarom motiveren en daar doen we dit project voor’, zegt revalidatiearts Janneke Stolwijk. Met een zogenaamde HoloLens, een bril, kunnen mensen in de echte wereld hologrammen zien en daarmee spelenderwijs oefeningen doen.

Reacties

  Word gratis RM lid

  Maak eenvoudig je eigen RM-account aan en ervaar extra leesvoordelen.

  Meer weten? Klik snel op onderstaande button

  Afbeelding Watersport-als-revalidatiemiddel

  Schrijf je in!

  Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.