Ook met een beperking kun je de vetste games spelen, maar daarvoor moet je wel weten wat voor mogelijke aanpassingen er zijn. Fysiotherapeut Ties Klok zit in het tech-adviesteam van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en stort zich in de wereld van het aangepast gamen. Met controllers die net wat anders zijn, kunnen veel mensen met een handicap ook gamen. Bijvoorbeeld bij woonunit De Viermaster van Zorggroep Apeldoorn, waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel wonen. Vroeger was gamen een passie, waarom zou dat nu dan niet meer kunnen? Revalidatie Magazine ging op reportage. ‘Wat betekent gamen voor mij? Alles!’

Video: Inge Hondebrink


Gerelateerde artikelen Revalidatie Magazine

Van kinderzorg naar volwassenzorg: ‘Zorg voor een soepele overgang en geen harde knip’

Stel je voor: je bent een tiener in revalidatie. Je zit in een ingrijpende fase van je leven en moet…

Revalideren in virtual reality? Ook met hersenletsel kan dat op een veilige manier

Revalidatieprofessionals zetten steeds vaker Virtual Reality in. Revalidanten kunnen dan in een veilige, stimulerende omgeving doelgericht trainen voor de ‘echte’…

Dit is waarom de Sint Maartenskliniek steeds meer operaties in eigen huis laat uitvoeren

‘Een verandering vindt plaats omdat gewone mensen buitengewone dingen doen’, zei oud-president Barack Obama. Revalidatie Magazine brengt een ode aan…

Gerelateerde artikelen Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

Kansen door COVID: een pandemie die aanzet tot innovatie

Cochrane Corner Gedurende de COVID-19 pandemie werd duidelijk dat telerevalidatie mogelijk is, maar investering en kennis vaak nog missen om…

Technologie bij neuromusculaire aandoeningen: nu en in de toekomst

In 2019 heeft het kabinet een brief aan de Tweede Kamer verzonden over het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid.1 In het…

Sensoren zijn de toekomst!

Het meten van beweeggedrag van mensen met chronische aandoeningen De technologie van draagbare sensoren ontwikkelt zich snel, zeker ook op…