Ga door naar hoofdcontent
UMCG Centrum voor Revalidatie

UMCG Centrum voor Revalidatie

Het UMCG Centrum voor Revalidatie helpt volwassenen en kinderen met een handicap of chronische ziekte zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Als enig academisch revalidatiecentrum in Nederland, zijn de klinische en poliklinische behandelingen altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

U bent partner in de behandeling. Samen met de deskundigen bepaalt u zelf de doelen van uw revalidatie en werkt u samen met de deskundigen aan het behalen van die doelen. Zo haalt u het beste uit uzelf en zoekt u uw grenzen. U traint uw lichamelijke functies en conditie en oefent vaardigheden die u thuis, op het werk of bij hobby’s nodig heeft. Uw partner, gezin of andere naasten worden zo veel mogelijk bij de behandeling betrokken.

Het revalidatiecentrum helpt u bij de gevolgen van een herseninfarct, beroerte, hersenletsel, amputatie, dwarslaesie, wervelletsel, meervoudig letsel, pijn, kanker, diabetes, hartziekten, longziekten (COPD, astma), reuma, afasie, Parkinson, multiple sclerose, cerebrale parese, coördinatiestoornissen. En bij klachten aan houding- en bewegingsapparaat, spieren en zenuwen, handen en polsen.

Het Centrum voor Revalidatie heeft twee locaties:

  • het revalidatiecentrum, locatie Beatrixoord in Haren, waar de nadruk ligt op klinische en poliklinische behandeling;
  • de polikliniek op de hoofdlocatie van het UMCG in Groningen waar de nadruk ligt op diagnostiek en behandeling in de vroege fase.

Locaties: Groningen, Haren

Bedrijfsgegevens

Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen
Afbeelding UMCG Centrum voor Revalidatie