Ga door naar hoofdcontent
NieuwsVogellanden installeert Kinderadviesraad

Vogellanden installeert Kinderadviesraad

Vrijdag 14 januari 2022

Vogellanden geeft kinderen en jongeren een stem door een Kinderadviesraad (KAR) te installeren. Vanaf 11 januari 2022 is dit een officieel adviesorgaan van de zorgorganisatie. De KAR zet zich in voor de rechten, wensen, ervaringen en behoeften van de patiënten binnen de afdeling Kinderrevalidatie van Vogellanden.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan het organiseren van een KAR. Inmiddels is er een club van 3 jongeren actief in de KAR. Zij komen regelmatig samen om het te hebben over hun ervaringen en geven dan gevraagd en ongevraagd advies. De onderwerpen zijn heel divers. Denk aan de beleving tijdens therapiemomenten, de beleving van (behandel)ruimtes, de communicatie en het taalgebruik tijdens besprekingen of het contact over de planning van therapieën. Ook komen ze met ideeën hoe de behandelingen verbetert kunnen worden.

Lars is één van de kinderen in de raad: “Het is fijn om mee te praten over onze behandeling. Vaak wordt er over ons gepraat, nu met ons.”

“Wij zijn heel blij met een eigen Kinderadviesraad. Het geeft ons de kans om van hun ervaringen te leren en onze zorg continu te verbeteren”, geeft bestuurder Fenna Eefting aan.

Kijk voor meer informatie over de Kinderadviesraad van Vogellanden op: www.vogellanden.nl/kinderadviesraad-kar

Reacties

    Plaats een reactie

    Schrijf je in!

    Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

    Gesponsorde berichten