Ga door naar hoofdcontent
NieuwsRevalidatiecheck publiceert jaarcijfers 2020 voor patiënten

Revalidatiecheck publiceert jaarcijfers 2020 voor patiënten

Donderdag 15 juli 2021Afbeelding Revalidatiecheck publiceert jaarcijfers 2020 voor patiënten

Revalidatiecheck.nl heeft de jaarcijfers van 2020 gepubliceerd. Revalidatie-instellingen houden veel gegevens bij die iets zeggen over de kwaliteit van zorg, zoals wachttijden of het aantal patiënten dat de revalidatie-instelling aanbeveelt bij andere patiënten. Ook worden cijfers bijgehouden over het resultaat van een behandeling. Al deze informatie staat op Revalidatiecheck. 

Inzicht in kwaliteit van zorg
Om meer inzicht te geven in de kwaliteit van zorg, hebben de Nederlandse revalidatie-instellingen op 1 september 2020 samen de website Revalidatiecheck.nl gelanceerd. Revalidatie-instellingen houden het hele jaar de resultaten over kwaliteit en behandelingen bij. Ook kunnen patiënten revalidatie-instellingen onderling vergelijken of een instelling vergelijken ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Lees meer over Revalidatiecheck.

Cijfers
Revalidatie-instellingen leveren hun cijfers jaarlijks aan bij het Zorginstituut Nederland om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Vanaf 15 juli worden de cijfers van 2020 getoond. In de Transparantiekalender van het Zorginstituut Nederland staan meetinstrumenten en vragenlijsten. Deze informatie wordt gebruikt door zorgverzekeraars voor het inkopen van zorg, en is bedoeld als keuze-informatie voor patiënten. Jaarlijks wordt vastgesteld welke cijfers revalidatie-instellingen moeten aanleveren. Deze gegevens worden verplicht bijgehouden. De informatie die belangrijk is voor patiënten, is te vinden op Revalidatiecheck.nl. Revalidatiecheck is hiermee een aanvulling op andere online patiëntinformatie.

Over Revalidatiecheck
De cijfers op Revalidatiecheck worden aangeleverd door Dutch Hospital Data. Revalidatie-instellingen controleren of alles klopt en voegen een toelichting toe. De website zelf is in beheer bij de NVZ. Alle instellingen voor medisch-specialistische revalidatie die zijn aangesloten bij Revalidatie Nederland doen mee. Ook enkele ziekenhuizen die geen lid zijn van Revalidatie Nederland publiceren informatie op Revalidatiecheck. De gegevens worden door de NVZ niet gecontroleerd, maar zijn openbaar en herleidbaar. De NVZ beheert de website. Naast Revalidatiecheck is er ook Ziekenhuischeck.nl, waarop de cijfers van ziekenhuizen worden bijgehouden en ziekenhuizen kunnen worden vergeleken.

Reacties

    Plaats een reactie

    Schrijf je in!

    Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

    Gesponsorde berichten