Ga door naar hoofdcontent
NieuwsONWARD voltooid inschrijving Up-LIFT-studie

ONWARD voltooid inschrijving Up-LIFT-studie

Maandag 3 januari 2022

ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWD), het medisch-technologisch bedrijf dat innovatieve therapieën creëert om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met een dwarslaesie, heeft de inschrijving voltooid voor de Up-LIFT-studie, een centraal onderzoek om de veiligheid en effectiviteit van de ARC-Therapie te evalueren voor het herstellen van de hand- en armfunctie bij mensen met een dwarslaesie (SCI). Up-LIFT is het eerste grootschalige pilootonderzoek naar niet-invasieve ruggenmergstimulatietechnologie.

ONWARD heeft nu het maximum aantal inschrijvingen van 65 proefpersonen bereikt, die zijn ingeschreven op 14 vooraanstaande SCI-onderzoekssites in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De Up-LIFT studie is een prospectieve, single-arm studie ontworpen om de veiligheid en effectiviteit van niet-invasieve elektrische ruggenmergstimulatie (ARC-therapie) te evalueren voor de behandeling van functionele gebreken van de bovenste ledematen bij mensen met chronische tetraplegie.

“Het onderzoek bereikte de inschrijvingsdoelstelling in minder dan 12 maanden, ondanks lockdowns, reisbeperkingen en andere COVID-uitdagingen,” aldus Dave Marver, Chief Executive Officer van ONWARD. “Deze mijlpaal onderstreept het enthousiasme van de SCI-gemeenschap voor deze veelbelovende therapie. We zullen nu vastberaden werken aan de voorbereiding van de indiening bij de regelgevende instanties in de VS en Europa, zodat we deze belangrijke therapie op de markt kunnen brengen ten voordele van mensen met SCI en hun dierbaren.”

“Voor mensen met een verminderde arm- en handfunctie als gevolg van een dwarslaesie vertaalt een verbeterde handfunctie zich direct in een sterk verbeterde levenskwaliteit – deze mensen kunnen opnieuw eten, zich aankleden of andere dagelijkse activiteiten uitvoeren,” zei Edelle Field-Fote PT, PhD, FAPTA, FASIA, co-PI van het Up-LIFT onderzoek en directeur van het onderzoek naar ruggenmergletsel bij het Shepherd Center en professor in de revalidatiegeneeskunde aan de Emory University School of Medicine. “Het was echt de moeite waard om deel te nemen aan deze belangrijke proef en samen te werken met talrijke van de meest gerespecteerde SCI-revalidatiecentra over de hele wereld.”

“Het einde van de inschrijvingen voor deze proef is een belangrijke mijlpaal in de invoering van niet-invasieve stimulatie voor het herstel van de hand- en armfunctie voor mensen met een dwarslaesie”, aldus Chet Moritz PhD, co-PI van het Up-LIFT onderzoek en universitair hoofddocent aan de afdelingen Elektrotechniek & Computer Engineering en Revalidatiegeneeskunde aan de Universiteit van Washington in Seattle. “We hebben goede hoop dat deze studie kan leiden tot de brede beschikbaarheid van deze belangrijke therapie.”

Het bedrijf verwacht ARC Therapy aanvankelijk te commercialiseren in de VS, Duitsland, Frankrijk, het VK, Zwitserland en Nederland. Voor meer informatie over ONWARD’s ARC-Therapie en de visie van het bedrijf om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met een dwarslaesie, kunt u terecht op ONWD.com.

Reacties

    Plaats een reactie

    Schrijf je in!

    Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

    Gesponsorde berichten