Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNPO Radio 5 live te gast bij Reade

NPO Radio 5 live te gast bij Reade

Donderdag 17 maart 2022Afbeelding NPO Radio 5 live te gast bij Reade

Dinsdag 15 maart was NPO Radio 5 live te gast bij Reade. De landelijke ‘Ontdekdezorg week’ is aanleiding om bijzondere verhalen uit de zorg op te halen. Zo ook bij Reade. Tijdens het programma ‘Open Huis’ zijn mooie verhalen van collega’s Ines en Minte opgehaald en werden er 20 plaatjes ‘Arbeidsvitaminen’ gedraaid, gekozen door Reade collega’s. Afsluitend werden de zorghelden getrakteerd op heerlijke taartjes. 

Ines (nu 6 jaar aan het werk bij Reade) schoof aan om te vertellen over haar baan als regieverpleegkundige in de revalidatiekliniek van Reade. Ines heeft daarnaast ook nog een belangrijke rol als Magnetverpleegkundige. Een eigenschap die volgens Ines best handig is binnen haar vak als verpleegkundige, is het hebben van ‘engelen geduld’! Tegelijkertijd heb je, vooral in vergelijk met bijvoorbeeld de thuiszorg, veel meer tijd voor de cliënt. Zij verblijven vaak ook een langere periode bij Reade, waardoor je veel met elkaar deelt en echt een band opbouwt. Ines: “Humor is ook wel echt belangrijk op de werkvloer. Niet alleen onderling met collega’s, maar zeker ook met de cliënten. Ze hebben vaak een heftig verhaal en maken veel mee. Je leeft met ze mee, hebt goed gesprekken, maar een grap op zijn tijd kan het juist ook heel even ‘doorbreken’.”

Klik hier om het fragment van Ines terug te luisteren, en het gesprek met collega Minte is hier terug te luisteren.

 

Schrijf je in!

Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

Gesponsorde berichten