Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuwe polikliniek voor medisch specialistische revalidatie in Middelburg

Nieuwe polikliniek voor medisch specialistische revalidatie in Middelburg

Vrijdag 10 september 2021Afbeelding Nieuwe polikliniek voor medisch specialistische revalidatie in Middelburg

Revalidatiecentrum Revant opent in oktober haar deuren van de nieuwe locatie voor poliklinische revalidatie in de regio Walcheren, Zeeland: Revant Revalidatiecentrum Middelburg. De locatie biedt medisch specialistische revalidatiezorg aan volwassenen met niet aangeboren hersenletsel, waaronder CVA, met neurologische aandoeningen, aandoening aan het bewegingsapparaat en longaandoeningen.
 
Revant vestigt zich in het Walchers Zorgknooppunt, een nieuw gezondheidscentrum aan de Krooneveldweg. De polikliniek wordt omringd door verschillende zorgaanbieders, waaronder twee huisartsenpraktijken, een apotheek, de huisartsenpost, een fysiotherapiepraktijk en thuis- en verpleeghuiszorgaanbieders.
 
Revalidatie dichtbij huis
Revant ambieerde al geruime tijd een locatie voor poliklinische revalidatie in de regio Walcheren. Na het vinden van de juiste locatie en positieve gesprekken met de zorgverzekeraar is het nieuwe revalidatiecentrum een feit. Luikje van der Dussen, revalidatiearts en voorzitter Raad van Bestuur: ‘We zetten ons in om revalidanten de zorg zo dicht mogelijk bij huis te bieden. Het is voor hen vaak belastend om lange afstanden af te moeten leggen. Daarom openen wij voor de bewoners van de regio Walcheren een locatie in Middelburg. We hebben een breed netwerk van partners in Zeeland waarmee wij samenwerken. Dat verhoogt de kwaliteit van zorg enorm. Met de start van de nieuwe locatie voor poliklinische medisch specialistische revalidatie willen we de samenwerking in ons netwerk op Walcheren verder intensiveren. We gaan graag verdere samenwerkingen aan.’ 
 
Behandelingen en locaties
Revant biedt op dit moment op de Zeeuwse locaties in Goes poliklinische en klinische medisch specialistische revalidatie voor volwassenen en poliklinische medisch specialistische Kind- & Jeugdrevalidatie. De locatie in Terneuzen biedt poliklinische revalidatie voor zowel volwassenen als kinderen. Revalidatieartsen doen daarnaast klinische consulten in diverse ziekenhuizen, waaronder ZorgSaam in Terneuzen en het Adrz in Goes.
De consulten bij de revalidatiearts vinden plaats op verschillende locaties, namelijk Goes, Middelburg en Vlissingen. Revalidatiebehandelingen vindt indien mogelijk plaats in Middelburg.

Reacties

    Plaats een reactie

    Schrijf je in!

    Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

    Gesponsorde berichten