Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuwe editie handboek Revalidatie voor volwassenen

Nieuwe editie handboek Revalidatie voor volwassenen

Donderdag 16 juni 2022Afbeelding Nieuwe editie handboek Revalidatie voor volwassenen

Acht jaar na de eerste editie is het standaardwerk Revalidatie voor volwassenen geheel herzien en herschreven. Het handboek biedt de ‘state of the art’ van de revalidatiegeneeskunde aan alle professionals in de sector. Door de modulaire opbouw is het boek ook zeer geschikt als naslagwerk en als basis voor opleidingen.

Het boek bestaat uit drie delen. Eerst worden het ICF-model en de sturing van houding en beweging toegelicht. Vervolgens staan vele diagnosegroepen centraal, met daarin de algemene, medische en revalidatieaspecten, inclusief “functional outcome”, prognose, klinimetrie en maatschappelijke of psychologische aspecten. Ten slotte worden overstijgende thema’s als sport, seksualiteit, hulpmiddelen en patiëntbetrokkenheid behandeld. De nieuwe editie van ‘Revalidatie voor volwassenen’ is in te zien en bestellen via de website van Uitgeverij Van Gorcum.

Schrijf je in!

Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

Gesponsorde berichten