Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuw zorgconcept ‘&Basalt’

Nieuw zorgconcept ‘&Basalt’

Vrijdag 8 oktober 2021Afbeelding Nieuw zorgconcept ‘&Basalt’

Basalt lanceerde afgelopen donderdag 7 oktober een uniek innovatief zorgconcept ‘&Basalt’ op een nieuwe locatie om het hoofd te bieden aan toenemende uitdagingen in de revalidatiezorg.

Om in staat te zijn de toenemende stroom patiënten in de regio te kunnen behandelen werkt Basalt, aan een innovatief zorgconcept. In een nieuw centrum tegenover het Haagse HagaZiekenhuis vestigt Basalt zich met 19 eerstelijnspraktijken in één gebouw. Onder de naam ‘&Basalt’ wordt Medisch Specialistische Revalidatie verbonden met eerstelijns zorg op het gebied van onder andere logopedie, ergotherapie, fysiotherapie, diëtetiek, en hand- en huidtherapie. Met ‘&Basalt’ worden muren van afzonderlijke instellingen doorbroken en ontstaat een expertise- en kenniscentrum waar zal worden aangetoond hoe efficiënte kwalitatief hoogwaardige poliklinische revalidatie kan worden geboden met een duurzaam karakter.  

Bij &Basalt revalideert de patiënt resultaatgericht onder de zorgzame regie van een revalidatiearts die, zodra mogelijk, de behandeling uitzet bij de eerstelijnspartners. Door korte lijnen en kennisuitwisseling onderling kan snel en intensief gerevalideerd worden. Daarnaast wordt gewerkt met digitale zorgtoepassingen waarmee patiënten thuis kunnen revalideren. Dit alles biedt de zorgprofessionals ruimte om met elkaar meer patiënten te zien. Een bijkomend voordeel van de digitale zorgtools is dat patiënten langer kunnen worden vervolgd waardoor late onzichtbare gevolgen van een aandoening kunnen worden gemonitord. Met preventieprogramma’s wordt gewerkt aan een gezonde leefstijl om terugval of complicaties zoveel mogelijk te voorkomen.   

&Basalt richt zich op patiënten met een neurologische aandoening en op hand, pols en elleboogrevalidatie. Het pand is vernuftig en prikkelarm ingericht en heeft een warme uitstraling. Door de open ruimtes en een centrale keuken kunnen patiënten op een laagdrempelige manier met lotgenoten in contact komen.

Praktijken die meedoen met het &Basalt concept, dat voor alle betrokkenen als een proeftuin dient om aan te tonen wat het meest efficiënte behandeltraject is en waar kennisuitwisseling centraal staat zijn: B&B Healthcare, Bioch/Van der Lans Fysiotherapie en Oefentherapie, Corpus Mens, Florence, Fysio Duinoord, Fysioeffect, Fysiopraktijk Transvaal, Fysiotherapie de Knegt, Fysiotherapie Poeldijk, Fysiotherapie Wateringseveld, HWW, Livit, Logopedie Centrum José Nijboer, Manometric, Orthomedix, Prima Voeding, Robert Schilte Orthopedie, Saffier, Xperthandtherapie

Gesponsorde berichten