Ga door naar hoofdcontent
NieuwsLSVT BIG-cursus voor behandeling Parkinsonpatiënten

LSVT BIG-cursus voor behandeling Parkinsonpatiënten

Woensdag 13 april 2022

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022 wordt voor de derde keer de LSVT BIG-training in samenwerking met Meander georganiseerd. LSVT BIG is een paramedische training voor patiënten met Parkinson die leidt tot aantoonbare vooruitgang van motorisch functioneren. Deze therapie richt zich op de mogelijkheden van functioneel herstel van microkinesie die bij de ziekte van Parkinson optreedt. Patiënten met Parkinson die met verminderde kracht en intensiteit bewegen en daardoor bijvoorbeeld kleinere pasjes zetten, gaan normaler bewegen als zij met de juiste begeleiding voor hun gevoel overdrijven met grote stappen zetten. De therapie heeft als positief effect dat patiënten meer controle over zichzelf krijgen. Meander Medisch Centrum haalde deze revalidatiebehandeling naar Nederland en heeft er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Meander heeft in de afgelopen vijf jaar zeer positieve ervaringen met deze therapie opgedaan. Inmiddels komen patiënten uit het hele land naar Amersfoort voor deze behandeling.

Wanneer en waar?

De LSVT BIG cursus zal plaatsvinden op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022 van 13.00 uur tot 19.00 uur. De LSVT BIG-training wordt ook dit jaar nog online gegeven en is gericht op fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten werkzaam in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

– de fundamenten van de behandelprincipes en de grondgedachten van LSVT BIG;
– de belangrijkste behandelelementen;
– wetenschappelijke onderbouwing met de ondersteunende behandelresultaten en behandeltaken;
– oefeningen in de praktijk.

De scholing bestaat uit korte lezingen, demonstraties, video’s en case study-presentaties. Ook worden de toepassing op andere neurologische aandoeningen en de aanpassingen van de behandeling om de unieke functionele doelen van elke patiënt te bereiken, meegenomen. De extra leermodule Clinical Implementation (40 minuten) en het Final Exam (20 minuten) kunnen daarna worden gevolgd. Optioneel en zonder bijkomende kosten vindt er een extra oefensessie van twee uur plaats in Meander. Data worden nog gecommuniceerd en opgeven kan na de LSVT-cursus op 10 en 11 juni 2022.

De training wordt verzorgd door Cynthia Fox, Laura Gusé en Jennifer Tuccito, allen LSVT experts uit de USA. De voertaal is Engels. Er is altijd een Nederlands gecertificeerde LSVT therapeut aanwezig die vragen in het Nederlands kan beantwoorden.

Meer informatie over de inhoud van de training, de kosten en inschrijving zijn te vinden op de website van Meander.

Schrijf je in!

Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

Gesponsorde berichten