Ga door naar hoofdcontent
NieuwsEerste paal geslagen voor het ROeR

Eerste paal geslagen voor het ROeR

Vrijdag 29 oktober 2021

Samen met jonge patiënten, medewerkers, partners en omwonenden is dinsdag 26 oktober de eerste paal van een nieuw innovatief onderwijs- en revalidatiecentrum de grond ingeslagen. Het ROeR gaat dit centrum aan de Hazelaarweg in Rotterdam-Schiebroek heten: Het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum.

In dit centrum gaat Rijndam verder samenwerken met mytylschool de Brug en tyltylschool Rotterdam, beide onderdeel van stichting BOOR. Het samenwerkingsverband is nu gevestigd aan de Ringdijk. Het gezamenlijke doel blijft: de beste zorg en onderwijs te bieden voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

13.000 m2 innovatie
Over twee jaar staat aan de Hazelaarweg in Rotterdam-Schiebroek een prachtig, fris en ruimtelijk gebouw met een totaal oppervlak van maar liefst 13.000 vierkante meter, ontworpen voor zorg en onderwijs. In het pand vinden honderden bevlogen artsen, therapeuten, leraren en ouders een plek om samen te werken. Zij hebben straks de meest innovatieve en nieuwe technologieën tot hun beschikking en goede faciliteiten, waaronder gymzalen en een zwembad.

Alles draait om meedoen
Bij het ROeR krijgen heftige verhalen, boosheid, verdriet en onzekerheid over diagnose of prognose de ruimte. Maar Rijndam legt de focus op wat wel kan en het benutten van elke kans voor iedereen. Arjan van den Boom, divisiemanager kinderrevalidatie, vatte het tijdens zijn speech bij het slaan van de eerste paal samen: “Meedoen in onderwijs, dagbesteding, muziek, spel en hobby, daar draait  het om. Dit wordt een plek waar kracht en veerkracht van ouders en kinderen centraal staan”.

Reacties

    Plaats een reactie

    Schrijf je in!

    Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

    Gesponsorde berichten