Ga door naar hoofdcontent
NieuwsBeslissen doen we samen

Beslissen doen we samen

Donderdag 14 juli 2022Afbeelding Beslissen doen we samen

Revalidatie Friesland heeft voor het project ‘Samen beslissen: Dat wil ik’ een mooie subsidie van bijna €170.000,- ontvangen. Doel van het project? Dat er niet langer beslissingen OVER kinderen genomen worden maar samen MET hen.

De eigen inbreng van kinderen in een behandelplan is in grote mate bepalend voor de motivatie gedurende de behandeling. En daarmee ook bepalend voor de – langere termijn – effecten van de behandeling.

Perspectief

Zorgprofessionals geven aan hun patiënten zoveel mogelijk te betrekken bij een beslissing maar in de praktijk ervaart de patiënt dat beslissingen nog vaak zonder hen worden genomen. De subsidie voor het project wordt gebruikt om kinderen in Friesland meer regie te laten ervaren over hun behandeling. Dit wil men bereiken door zorgprofessionals te coachen om daarmee informatie beter leren toe te passen in gesprekken met kinderen. Maar ook door op een eenduidige, begrijpelijke wijze én op het niveau van het kind te communiceren.

Samenwerking

‘Samen beslissen: Dat wil ik’ is een project van Revalidatie Friesland, ErgoActief en Kindteam Drachten. In dit project staat het leren gebruiken van uitkomstinformatie voor Samen beslissen met Kinderen centraal. Het project is mede mogelijk gemaakt door Zorginstituut Nederland met subsidie uit de subsidieregeling ‘Leren gebruiken van Uitkomstinformatie voor Samen beslissen’. Het Zorginstituut voert deze regeling uit in opdracht van het ministerie van VWS”.

Schrijf je in!

Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

Gesponsorde berichten