Ga door naar hoofdcontent
GesponsordIk kan eindelijk weer stukken lopen, dankzij de mensen van Protec!

DISCLAIMER: De inhoud van deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

DISCLAIMER: De inhoud van deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

Ik kan eindelijk weer stukken lopen, dankzij de mensen van Protec!

Woensdag 20 april 2022
Afbeelding Ik kan eindelijk weer stukken lopen, dankzij de mensen van Protec!

Protec is hét orthopedisch expertisecentrum voor beenprothesen. Er wordt gewerkt met de nieuwste (digitale) methoden en technieken van aanmeten. Via allerlei computeranalyses wordt het looppatroon bekeken en worden de krachten op de benen in kaart gebracht. Er worden wekelijks klanten gezien uit het hele land voor second opinions. Eén van die klanten was Nicole. Zij vertelt graag over de dienstverlening bij Protec.

“Ik ben 22 jaar bij dezelfde prothesemaker geweest en heb altijd met prothesen gelopen. Een tijdje geleden werden er twee nieuwe kokers gemaakt, die waren alleen niet goed opgemeten, waardoor ik veel pijn kreeg, ze waren hoog en ik kreeg last in mijn lies. Mijn instrumentmaker vond dat ik er maar “doorheen moest lopen”.

Ik kwam er niet meer uit met mijn instrumentmaker en ben terechtgekomen bij Protec.

Het verbaasde me dat de directeur zelf bij het eerste gesprek was en dat ze echt de hele dag vrij gepland hadden voor mij, dat ben ik niet gewend. Ik kreeg veel informatie en daarna hebben ze me hun methode en alles wat daarbij hoort netjes laten zien. Er werd duidelijk gezegd dat ik niet hoefde over te stappen en dat ik de informatie mee kon nemen naar mijn instrumentmaker.

Ik vond het er erg modern en ik was onder de indruk van de hoeveelheid tijd die ze namen. Ik was laaiend enthousiast. Dit jongere team leek me moderner, ik had het gevoel dat ze er veel verstand van hadden. Ik heb thuis overleg gehad met mijn ouders. Zij zeiden me: “Probeer het gewoon!” Ik heb dus uiteindelijk besloten naar Protec over te stappen.

Bij Protec kon ik snel terecht. Die eerste keer mijn prothesen daar laten aanmeten was heel bijzonder. Er stonden drie instrumentmakers voor mij klaar. Eerst kreeg ik een uitgebreide uitleg, er werd verteld wat ze gingen doen, hoe dat zou gaan en uiteindelijk zijn de kokers toen om mijn stompen heen aangemeten, via een speciaal proces.

Het vreemdst vond ik het nog dat ik de kokers meteen kon passen. Het eerste wat ik voelde toen ik opstond en op de beide prothesen stond was: “Wauw, ik voel mijn rug niet!” Ik sta nu echt een stuk rechter, dat is heel fijn. Het liefst was ik meteen los gaan lopen, zo zit ik in elkaar. Alle drie de instrumentmakers keken mee hoe ik liep.

Uiteindelijk liep ik zo op de prothesen weg en toen ik een week later voor controle kwam waren de instrumentmakers verbaasd wat ik kon en deed. Uiteindelijk heb ik nog loopcoaching gekregen van Frank Dik, de beweegcoach, hij heeft me veel tips en oefeningen meegegeven. En we gaan binnenkort in een park oefenen, want ik ben wat huiveriger geworden in sommige situaties, omdat ik zo lang niet gelopen heb.

Ik heb absoluut geen spijt van mijn overstap. Ze nemen hier echt de tijd, dat vooral, en kijken met meerdere mensen naar je. Ze zijn gespecialiseerd en weten wat ze doen en hebben altijd wel een trucje en oplossing als het een niet werkt, ja ze denken hier echt mee.”

Lees meer verhalen op www.protec.amsterdam.