Ga door naar hoofdcontent
GesponsordGeberit AquaClean douchewc vergroot toiletcomfort

DISCLAIMER: De inhoud van deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

DISCLAIMER: De inhoud van deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

Geberit AquaClean douchewc vergroot toiletcomfort

Vrijdag 11 maart 2022
Afbeelding Geberit AquaClean douchewc vergroot toiletcomfort

Douchewc reinigt onderlichaam automatisch met water

Bent u al bekend met een douchewc? Een comfortabel en toegankelijk toiletbezoek is tijdens een revalidatie van groot belang. Een douchewc is een toilet en bidet ineen, waarbij het onderlichaam met één druk op de knop gereinigd wordt met lichaamswarm water. Daarnaast kan de ingebouwde föhn het onderlichaam ook drogen. Het resultaat is een fris en hygiënisch gevoel de gehele dag, zonder dat er grote lichamelijke inspanningen geleverd hoeven te worden tijdens de reiniging van het onderlichaam.

In de afgelopen 40 jaar heeft het Zwitserse bedrijf Geberit verschillende douchewc’s ontwikkeld en geoptimaliseerd. Dit heeft anno 2021 geresulteerd in een breed scala aan AquaClean douchewc-modellen voorzien van diverse comfortfuncties, die het toiletbezoek gemakkelijker en comfortabeler maken.

Hoe het werkt
Het reinigen van het onderlichaam met lichaamswarm water na het toiletgebruik, biedt veel voordelen. Het is zacht, fris en uiterst hygiënisch. Bovendien vindt de bediening plaats via de bijbehorende afstandsbediening, waardoor de reiniging van het onderlichaam automatisch plaatsvindt met één druk op de knop. Aanvullend op de douchefunctie biedt Geberit ook douchewc’s met extra comfortfuncties als een ingebouwde föhn en geurzuivering. Door het droog föhnen van de billen is toiletpapier overbodig geworden én hoeft de gebruiker ook bij deze handeling zelf geen lichamelijke actie uit te voeren. De ingebouwde geurzuivering zorgt voor een altijd frisse lucht rondom het toilet, zowel tijdens het gebruik als erna. Hierdoor kan de gebruiker met een gerust hart het toilet gebruiken en achterlaten.

Water reinigt met zorg
Water is de beste, de meest effectieve en de zachtste methode voor het hygiënisch reinigen van het onderlichaam, aldus Prof. Dr. med. Alexander Herold – Proctoloog en verbonden aan het gerenommeerde ‘Zentrum für Dick- und Enddarmerkrankungen’ te Mannheim in Duitsland.

“Een onjuiste hygiëne van het onderlichaam kan allergieën, huidirritaties en eczeem veroorzaken, met soms ondraaglijke jeuk als gevolg. Hetzelfde geldt voor een onvoldoende of slechte reiniging. Schoon water, warm of koud, is altijd de meest grondige, maar ook de meest behoedzame methode.”

Naast het feit dat water voor de beste reiniging zorgt, is een goede reiniging van het onderlichaam met toiletpapier niet altijd mogelijk door lichamelijke immobiliteit. Een toilet met geïntegreerde douchefunctie, die met één druk op de knop van de afstandsbediening automatisch het onderlichaam reinigt met lichaamswarm water, en desgewenst ook droog föhnt, is hiervoor de oplossing.

Met de AquaClean Tuma, Sela en Mera biedt Geberit douchewc’s voor iedereen en voor elke situatie.

AquaClean Mera – Buitengewoon briljant
Met zijn zwevende ontwerp is de Geberit AquaClean Mera de meest verkochte douchewc van Europa. De Mera zet in elk opzicht nieuwe normen. Deze douchewc is geschikt voor iedereen, die zichzelf wil verwennen met een extra portie wellness. Naast de bewezen WhirlSpray douchetechnologie, het randloze sanitairkeramiek met TurboFlush spoeling, de warmeluchtföhn en de geurafzuiging, beschikt de Mera o.a. ook over een ‘Welkomprogramma’. Als je naar het toilet gaat, licht er subtiel een lichtje op aan de onderkant van het toilet, de toiletdeksel opent en sluit automatisch en de wc beschikt over een verwarmde bril.

AquaClean Sela – Intelligente elegantie
De Geberit AquaClean Sela maakt indruk door zijn elegante uiterlijk. Deze stijlvolle en fraaie douchewc past bij vrijwel elk badkamerdesign vanwege het minimalistische ontwerp. De Sela is vervaardigd met materialen van de hoogste kwaliteit en biedt de klassieke functies van een Geberit douchewc, zoals de gepatenteerde WhirlSpray douchetechnologie, de zeer stille en bijzonder effectieve TurboFlush spoeling, randloos en gemakkelijk te reinigen wc-keramiek en een automatisch ontkalkingsprogramma. Ook handig voor ’s nachts is het discrete oriëntatielicht aan de muurzijde van de AquaClean Sela.

AquaClean Tuma – Verrassend veelzijdig
De Geberit AquaClean Tuma is een compacte alleskunner. Het Comfort model is geschikt voor iedereen, die waarde hecht aan een evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding. Functies zoals de WhirlSpray, een verwarmde wc-zitting, geurafzuiging en de warmeluchtföhn maken van elk bezoek een wellness-ervaring. Als alternatief biedt Geberit ook het voordelige Classic model, dat de basisfunctie van een douchewc biedt tegen een onverslaanbare prijs. De Geberit AquaClean Tuma is ook te verkrijgen als vloerstaande douchewc en als losse toiletzitting. De losse toiletzitting biedt dezelfde functionaliteiten als het complete systeem en is op uiteenlopende, reeds geïnstalleerde, wc-keramieken te monteren.

Aandacht voor kwaliteit
Als Zwitsers bedrijf streeft Geberit naar kwaliteit. Alle AquaClean douchewc’s van Geberit zijn daarom uitgerust met de innovatieve WhirlSpray douchetechnologie. De WhirlSpray straal is niet zomaar een straal… de straal pulseert, waardoor er duizenden luchtbellen in het water ontstaan. Deze bellen garanderen een optimale reiniging, die bovendien vederzacht is. De WhirlSpray douchetechnologie is gepatenteerd en daarom alleen te vinden in douchewc’s van Geberit. De AquaClean modellen Sela, Tuma en Mera zijn allen uitgevoerd met deze vederzachte WhirlSpray. En met meer!

Meer informatie over de Geberit AquaClean douchewc en de voordelen is te vinden op: www.geberit-aquaclean.nl