Ga door naar hoofdcontent
Foto'sEen rolstoel besturen met hoofdbewegingen

Een rolstoel besturen met hoofdbewegingen

Dinsdag 19 oktober 2021

De Hoogstraat test smart glass

Met de slimme bril Munevo DRIVE kun je via hoofdbewegingen een rolstoel aansturen. Bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht wordt geoefend met deze smart glass.

Fotograaf Inge Hondebrink

Willie Wortel

Revalidatietechnicus Quido de Valk (achter) is de Willie Wortel van De Hoogstraat en probeert met simpele aanpassen het leven van revalidanten te verrijken. De Munevo Drive kan zo’n verrijking zijn.

Fotograaf Inge Hondebrink

Tevreden glimlach

Bert Luppens (54) heeft een hoge dwarslaesie na een ‘domme val’. Hij oefent voor het eerst met de Munevo Drive. Door zijn hoofd afwisselend naar links en naar rechts te hellen, rijdt hij feilloos tussen de oranje obstakels door. Een tevreden glimlach verschijnt op zijn gezicht.

Fotograaf Inge Hondebrink

Vrijheid en zelfredzaamheid

Chantal Woudenberg (39) heeft het locked-in-syndroom. Het bedienen van de rolstoel is nog lastig. ‘Zonder hoofdsteun is het moeilijk het hoofd omhoog te houden. Maar deze bril geeft me wel meer vrijheid en zelfredzaamheid. Ik ben heel blij dat ik als een van de eersten in Nederland dit mag testen.’

Fotograaf Inge Hondebrink

Reacties

  Plaats een reactie

  Word gratis RM lid

  Maak eenvoudig je eigen RM-account aan en ervaar extra leesvoordelen.

  Meer weten? Klik snel op onderstaande button

  Afbeelding CVA-zorg-zonder-scheidslijn

  Schrijf je in!

  Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.