Ga door naar hoofdcontent
BlogsBeter herstel na beroerte

Beter herstel na beroerte

Vrijdag 9 juni 2017Afbeelding Beter herstel na beroerte

Revalidatiearts Nicole Voet werkt op de afdeling NAHersenletsel van Klimmendaal in Arnhem. Vorig jaar maakte ze twee vlogs voor RM: in het maartnummer over ‘neglect’, het verschijnsel waarbij een deel van het lichaam of de omgeving niet wordt waargenomen; in december over de Grail, een loopband met virtual reality. Haar derde vlog gaat over onderzoek naar de inzet van transcraniële Direct Current Stimulatie (tDCS) bij mensen die door een beroerte een vertraagd tempo van informatieverwerking hebben. In het onderzoek wordt nagegaan of tDCS het herstel bevordert.

tDCS is goedkoper en eenvoudiger dan de al langer bekende Transcraniale Magnetische Stimulatie (TMS). Elektroden worden op de juiste plek op het hoofd bevestigd, en vervolgens wordt een zwakke elektrische stroom naar de hersenen geleid. Net als TMS kan tDCS worden gebruikt om delen van de hersenen te stimuleren of af te remmen.

Reacties

  Plaats een reactie

  Word gratis RM lid

  Maak eenvoudig je eigen RM-account aan en ervaar extra leesvoordelen.

  Meer weten? Klik snel op onderstaande button

  Afbeelding ‘Meer-aandacht-voor-emoties

  Schrijf je in!

  Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

  Gesponsorde berichten