Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenVloggen over vooruitgang

Vloggen over vooruitgang

Vrijdag 6 september 2019Afbeelding Vloggen over vooruitgang

Vijftien kinderen met Development Coordination Disorder (DCD) werkten deze zomer een week lang intensief aan hun motorische vaardigheden. Met vlogs konden ze zelf hun progressie laten zien.

Kinderen tussen de 6 en 18 jaar leerden nieuwe vaardigheden of verbeterden deze, zoals uit je woorden komen, veters strikken, bal gooien, fietsen zonder zijwielen en huiswerk plannen. Het programma Vlog4succes van de Sint Maartenskliniek ondersteunt kinderen met de CO-OP methode in het oppakken van hun eigen handelingsregie. CO-OP, dat staat voor Cognitive Orientation to daily Coccupational Performance, bestaat onder meer uit het toepassen van de stappen ‘doel, plan, actie en check’. Om zich de stappen eigen te maken, namen de kinderen vlogs op en een afsluitende vlog, waarin te zien was hoe ze de nieuwe aanpak hebben toegepast bij allerlei vaardigheden. Volgend jaar is er weer een Vlog4succes-week, in de laatste week van de zomervakantie.

Geïnteresseerden kunnen mailen naar: kinderrevalidatie@maartenskliniek.nl.

Reacties

    Plaats een reactie

    Schrijf je in!

    Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

    Gesponsorde berichten