Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenPrijzen voor revalidatieartsen
Jan Geertzen wint van Hoytema Trofee

Prijzen voor revalidatieartsen

Vrijdag 8 december 2017Afbeelding Prijzen voor revalidatieartsen

De Van Hoytema Trofee wordt jaarlijks toegekend aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de revalidatiegeneeskunde. Dit jaar ging de prijs naar Jan Geertzen, hoogleraar revalidatiegeneeskunde bij het UMC Groningen.

Geertzen zet zich al vele jaren in voor het vak. Bijvoorbeeld door mee te werken aan behandelrichtlijnen of aan standaardwerken zoals Revalidatie voor volwassenen en Amputatie en prothesiologie van de onderste extremiteit. Binnen de Vereniging van Revalidatieartsen VRA heeft hij tal van functies vervuld, onder meer als voorzitter. Zeker ook internationaal heeft hij de revalidatie helpen versterken. Zo heeft Geertzen een adviserende rol bij de World Health Organization. De afdeling Revalidatiegeneeskunde van het UMCG waar hij leiding aan geeft, werd dit jaar tweede in een gezaghebbende wereldranglijst.

Kijk hier voor het RM-artikel over deze wereldranglijst.

Reacties

    Plaats een reactie

    Schrijf je in!

    Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

    Gesponsorde berichten