Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenPrijs voor neuropsycholoog Luciano Fasotti

Prijs voor neuropsycholoog Luciano Fasotti

Vrijdag 9 juni 2017Afbeelding Prijs voor neuropsycholoog Luciano Fasotti

Op 19 mei kreeg professor dr. Luciano Fasotti de prestigieuze Betto Deelmanprijs uitgereikt. De prijs wordt door Stichting Neuropsychologie Nederland toegekend aan een neuropsycholoog die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan dit vakgebied. Ditmaal ging deze prijs naar iemand uit de revalidatiewereld.

Het specialisme van Fasotti is cognitieve revalidatie. Hersenletsel leidt vaak tot cognitieve problemen, zoals problemen met geheugen, concentratie, planning en prikkelverwerking. Voor de buitenwereld zijn dit soort gevolgen van hersenletsel veelal moeilijk herkenbaar, terwijl ze wél grote invloed kunnen hebben op het dagelijks leven. Cognitieve revalidatie leert mensen omgaan met deze gevolgen, bijvoorbeeld door het gebruik van compensatiestrategieën.

Vanaf 1995 tot 2012 was Fasotti coördinator van het cognitief revalidatieonderzoek bij de Sint Maartenskliniek. In 2000 richtte hij daar het Ambulant Centrum Hersenletsel Nijmegen op, een poliklinisch behandelcentrum. In 2004 werd Fasotti benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar hij onder meer promotieonderzoeken begeleidde over thema’s als neglect en vermoeidheid na hersenletsel. Sinds 2012 werkt hij daarnaast als klinisch neuropsycholoog bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten, waar hij lid is van het behandelteam voor cognitieve revalidatie.

Reacties

    Plaats een reactie

    Schrijf je in!

    Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

    Gesponsorde berichten