Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenApp helpt bij koken

App helpt bij koken

Vrijdag 6 december 2019Afbeelding App helpt bij koken

Het LUMC en Basalt ontwikkelen samen een CookAssist app voor mensen met cognitieve stoornissen na een hersentumor en/ of beroerte. Bijvoorbeeld geheugenproblemen kunnen zorgen voor moeite met het bereiden van een maaltijd. De bedenkers en ontwikkelaars hopen dat deze digitale hulp koken weer leuk kan maken.

Met hulp van het SmartLab van Basalt hebben professionals samen met patiënten, mantelzorgers, zorgprofessionals en studenten van de Haagse Hogeschool onderzocht aan welke ondersteuning behoefte is. Vervolgens zijn verschillende prototypes gemaakt, getest en verder ontwikkeld. Volgens de makers is de app zeer gebruiksvriendelijk en kan deze visueel, auditief en/of tekstueel ondersteunen. Op basis van persoonlijke ondersteuningswensen zijn er recepten beschikbaar die nog volledig gepersonaliseerd kunnen worden en er is een digitale assistent aanwezig. Voor de veiligheid is er een alarmknop. LUMC en Basalt blijven de app verder ontwikkelen en staan open voor samenwerking met andere zorginstellingen. Volgend jaar start een onderzoek om het effect van de app te toetsen. Meer info: mail naar smartlab@basaltrevalidatie.nl.

Reacties

    Plaats een reactie

    Schrijf je in!

    Ontvang de RM nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over revalidatiemethoden, onderzoek, innovatie en ervaringen van patiënten en zorgverleners.

    Gesponsorde berichten