Revalidatie Friesland ontwikkelde een app die patiënten in staat stelt om zelf thuis in eigen tempo te werken aan hun revalidatie.

De verschillende revalidatiebehandelaars - bijvoorbeeld de fysiotherapeut of ergotherapeut, maar ook de revalidatiearts of logopedist - stellen voor hun vakgebied een trainingsprogramma samen en volgen op afstand de voortgang. De app monitort de therapietrouw, en de revalidant kan ook zelf rapporteren. Daarnaast kan de behandelaar vragenlijsten klaarzetten. Met de app kunnen patiënten op elk gewenst moment aan de slag en hoeven ze minder vaak naar een behandellocatie te reizen.

Er bestaan in Nederland verschillende apps om op afstand te trainen, maar multidisciplinaire begeleiding op afstand was nog niet mogelijk. De app van Revalidatie Friesland wordt sinds de lancering dit voorjaar steeds intensiever gebruikt. Vooral voor behandelaars is het even wennen, maar dat gaat snel beter als ze merken wat de voordelen zijn van deze werkwijze. Revalidanten zijn heel enthousiast. Op dit moment maken ongeveer 150 mensen gebruik van de app. De app is samen met Telerevalidatie.nl ontwikkeld en is mede mogelijk gemaakt met steun van het Revalidatiefonds en Fonds de Gavere. De app is beschikbaar voor andere revalidatieinstellingen via www.telerevalidatie.nl.